Nem kellene pszichológushoz menned, ha...

Semmi más nem kell ahhoz, hogy jól érezd magad, csak annyi, hogy érezd, szeretnek. Régen az emberek tudtak úgy beszélgetni, hogy egymás segítségével sikerült megoldaniuk a problémáikat. Ma nehéz olyan valakit találni, akinek:

1. Elmondhatod a történetedet, úgy, hogy nem szakít félbe.

2. Nem gondol rólad semmi rosszat, hisz hallott már sok mindent, de ami a legfontosabb, bármit elmondhatsz, titok marad, nem lesz belőle pletyka.

3. Segít megkeresni a problémád gyökerét, nem kezdi el mondani a saját hasonló történetét.

4. Segít az eddig ki nem használt lehetőségeidet is felkutatni, nem lesz irigy, hogy ha előbbre jutsz például a vállalkozásodban vagy párkapcsolatodban, sőt, alig várja.

pszichologus2.jpg

5. Segít felismerni az erősségeidet, és hogy mikben tudnál még fejlődni.

6. Együtt új szempontokat találhattok, olyanokat, amik eddig nem merültek fel. Nem kell félned, hogy eközben elterelődik a fókusz a lényegről, biztos lehetsz benne, hogy nem csak csacsogtok, az általad kitűzött cél elérése a lényeg.

7. Megkérdezi, hogy mit szeretnél és mire lenne szükséged, nem pedig megmondja, hogy mit kéne csinálnod.

8. Amikor veled van, rád akar figyelni minden erejével, meg akarja érteni minden egyes gondolatodat, érzésedet, cselekedetedet, hogy megtalálja azokat az értékeidet is, amelyekről te talán nem is tudsz.

9. Nem mondja, hogy csak jót akar neked azzal, hogy elmondja, miben vagy rossz. Nem gondolja, hogy ez bármiben is segít.  

pszichologus4.jpg

Biztos lehetsz benne, hogy szeret, elfogad és a legjobbat akarja neked. Ha mégsem, magában keresi a hibát - ő maga is elmegy pszichológushoz, és önmagán dolgozik. Csak úgy tud segíteni, ha szeret, hiszen a szeretet a legfőbb gyógyító erő. 

Geszvein Erika